Oferta

Warsztaty Kulinarne
Warsztaty Kulinarne to spotkania w naszym Centrum Domowych Inspiracji, restauracji Mokolove lub Rezydencji Miętowe Wzgórza przeznaczone zarówno dla amatorów, pasjonatów gotowania jak również profesjonalnych kucharzy. Można na nich pogłębić zarówno swoją wiedzę teoretyczną jak i umiejętności praktyczne. Produkty oraz ich obróbka, to nieodłączny sposób wydobywania z nich bogatych smaków, kolorów i aromatów.
Tematyka jest bardzo zróżnicowana. Kuchnia włoska, francuska czy hiszpańska, skończywszy na mojej ulubionej kuchni azjatyckiej to tylko, niektóre z moich propozycji. W swojej ofercie mam również warsztaty tematyczne jak np.: ryby, desery, mięsa, makarony, zupy, czy kuchnia nowoczesna – sous vide.
Myślę, że każdy głodny wiedzy kulinarnej znajdzie coś dla siebie.

Warsztaty wyjazdowe
Jest to oferta skierowana dla firm, zorganizowanych grup i pojedynczych osób. Mogę zorganizować warsztaty kulinarne w wyznaczonym przez klienta miejscu, które będzie spełniało wymagania niezbędne do ich przeprowadzenia. Oferta tych warsztatów jest przygotowywana indywidualnie dla każdego klienta, a ich cena jest uzależniona od kilku czynników takich jak: ilość osób, czas trwania warsztatów, miejsce czy ich tematyka. Gwarantuję państwu pełen profesjonalizm, który opiera się na zespole, z którym pracuję. Są to profesjonalni, pełni wiedzy, kreatywni i konsekwentni kucharze z dużą elastycznością w działaniu i organizacji całego spotkania kulinarnego. Wspólne gotowanie gwarantuje wspaniałą zabawę, a co najważniejsze integrację grupy/firmy, która później przekłada się na wydajność w pracy. Jest to najlepszy sposób, aby zacząć np.: wieczór, wspólnie przygotowując posiłek przed kolejnymi atrakcjami….
Podczas takich warsztatów wyjazdowych mogę przygotować stację Live cooking, gdzie w danym widocznym miejscu można będzie spoglądać, notować i zadawać pytania podczas przygotowywania mojego autorskiego dania, które później zostanie wyporcjowane i zaserwowane dla wszystkich uczestników spotkania.

Stylista Jedzenia
Jako food stylista i jednocześnie profesjonalny kucharz pragnę łączyć pomysłowość i ład. Tylko kucharz wie jak w naturalny sposób sprawić, że się je oczami. Współpracuję od lat z mega profesjonalistą jeżeli chodzi o fotografię kulinarną jak i reklamową – to studio F7. Przez kilkanaście lat stworzyliśmy setki dań i aranżacji, do czasopism, książek i reklam. Poprzez zdjęcia chcę pokazać jedzenie tak, aby oddać jego świeżość i apetyczność. Jemy oczami i lubimy jak jedzenie dobrze wygląda. Wiem jak przygotować danie aby wyglądało pięknie i smacznie na doskonałym zdjęciu.

Uroczystości okolicznościowe
Zajmuję się przygotowywaniem projektów okolicznościowych od strony gastronomicznej. Organizuję obiady, kolacje i grille z okazji urodzin, imienin, rocznic ślubu, komunii, czy chrzcin. Zarówno wybór miejsca jak i forma takiej imprezy pozostaje do Państwa ustalenia, nie mniej jednak najlepiej prezentuje się to u Państwa w domu, gdzie czujecie się swobodnie, a dzieci i reszta rodziny może się swobodnie przemieszczać i spędzać razem czas.
Podczas takiej imprezy jest możliwość przygotowania stacji tematycznych (live cooking), gdzie goście podchodząc zamawiają daną potrawę, którą kucharz przygotowuje ze składników na żywo.
Kolejną ciekawą opcją kolacji bądź obiadu jest tzw. „menu degustacyjne”, które składa się z niespodzianek w perfekcyjnym wykonaniu i prezentacji na talerzu, serwowane do stołu przez kelnera w towarzystwie dobranego wina i mojej krótkiej opowieści na temat każdej z potraw w czasie trwania tej kolacji.
Tu chciałbym nadmienić, że dysponuję sprzętem gastronomicznym, porcelaną i szkłem z zaprzyjaźnionej wypożyczalni oraz wykwalifikowaną obsługą kelnerów, wyśmienicie znającą się na winach i innych alkoholach.

Współpraca z restauracjami / tworzenie menu / urodziny restauracji
Zajmuję się współpracą z restauracjami i hotelami w dziedzinie doradztwa i kulinarnego tworzenia menu opartego na sezonowości i lokalności produktów, a także szkoleniem personelu kuchennego. Opracowując kartę menu, omawiamy produkty, techniki przygotowywania, możliwości techniczne kuchni, organizację pracy oraz obliczamy koszt przygotowania każdego dania. Dążymy do tego aby nasi goście zawsze byli zauroczeni każdą wizytą kulinarną w naszym lokalu.
Dalszą atrakcją, która zbiera dużo pozytywnych opinii restauratorów jak i gości – jest „kolacja degustacyjna” z wine pairing , którą przygotowuję na zaproszenie danej restauracji bądź hotelu z okazji okrągłej rocznicy otwarcia restauracji, czy jako zupełnie nowego wydarzenia kulinarnego wcześniej reklamowanego w mediach społecznościowych z limitowaną ilością biletów. Ten spektakl kulinarny to menu, które opracowuję wspólnie z danym chefem kuchni a przygotowuję z całą ekipą danej restauracji. Jest to jedna z bardziej atrakcyjnych form przedstawienia kulinarnego dla naszych gości, któremu towarzyszy z reguły kwartet smyczkowy, dyskretna obsługa kelnerska oraz nietuzinkowe połączenia smakowe przygotowane przez kulinarny team. Dodatkowo towarzyszy temu moja opowieść na temat przygotowania i pomysłu na każdą z potraw w czasie trwania kolacji.